Europese ict terug in trek bij investeerders

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Europese durfkapitalisten herontdekken de ict-sector. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het onderzoekbureau Dow Jones VentureSource. In vergelijking met vorig jaar kon de ict-sector een stijging van de investeringen met 69 procent optekenen. In het tweede kwartaal werd 334 miljoen euro uitgetrokken voor 90 investeringsdeals. Dat maakt van de ict-sector voor het eerst in twee jaar tijd terug de populairste sector onder investeerders. Zoals men kon verwachten, ging 46 procent van de 334 miljoen euro naar de softwaresector. De chipindustrie….

Europese durfkapitalisten herontdekken de ict-sector. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het onderzoekbureau Dow Jones VentureSource. In vergelijking met vorig jaar kon de ict-sector een stijging van de investeringen met 69 procent optekenen.

In het tweede kwartaal werd 334 miljoen euro uitgetrokken voor 90 investeringsdeals. Dat maakt van de ict-sector voor het eerst in twee jaar tijd terug de populairste sector onder investeerders.

Zoals men kon verwachten, ging 46 procent van de 334 miljoen euro naar de softwaresector. De chipindustrie volgt met 122 miljoen euro, maar daar waren de investeringen per bedrijf wel hoger. Gemiddeld kregen de softwarebedrijven 2,6 miljoen euro toegestopt, terwijl de halfgeleiderindustrie op 9,3 miljoen per bedrijf kon rekenen.

Volgens onderzoeker Arno Castanet van Dow Jones tonen de cijfers aan dat het optimisme groeit na de kredietcrisis. Investeerders keren weer terug naar de marktsegmenten waar ze in het verleden al successen hebben geboekt.

De favoriete bestemming voor Europees durfkapitaal is het Verenigd Koninkrijk, gevolgd door Frankrijk en Duitsland. Ook de Scandinavische landen scoren boven het gemiddelde.

Een tijdje geleden al signaleerden analisten van Regent dat de financiële terughoudendheid in de Europese ict-sector stilaan wegebt. Eén en ander leidt tot meer overnames, en ook daarbij komt de softwaresector op de eerste plaats.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content