Europese outsourcing hapt naar adem

. © .

In het eerste kwartaal van 2013 kromp de outsourcingsmarkt in de emea-zone met zo’n 20 % vergeleken met dezelfde periode een jaar geleden.

In totaal klokt die markt nu af op 1,5 miljard euro volgens een rapport van Information Services Group (ISG). De herstructureringen zouden voor de helft van de outsourcingscontracten gestaan hebben.

Hoewel het om een daling gaat van 20 % vergeleken met Q1/2012 en zelfs 30 % met Q4/2012, vindt ISG niet dat de industrie zich buitensporig moet zorgen maken.De pipeline met contracten zou immers nog steeds ‘bemoedigend’ zijn. Ook ziet men dat contracten veelal kleiner zijn dan vroeger (de studie gaat trouwens uitsluitend over contracten boven de 4 miljoen euro).

Nog volgens ISG doet de markt in de Benelux het eerder goed, aangezien de waarde van de contracteren er vrij stabiel blijft, wat zeker niet het geval is in Groot-Brittannië en in Duitsland, Oostenrijk en Zweden en de landen in het Noorden. Overigens is het duidelijk dat de Indische outsourcing de wind in de rug heeft.

Partner Content