Europese outsourcingsdeal naar Trasys, Siemens, Ordina en Fujitsu

Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

De Europese Commissie heeft het ontwikkelingsluik van haar ESP-DESIS outsourcingscontract toegewezen aan het Panoplis consortium. Grote verliezer is de huidige leverancier Unisys. Voluit gaat het om het ‘External Service Provisioning for development, studies and support for information systems’. Het contract van vier jaar gaat over 950 voltijdse banen. Het draait vooral om Java-Oracle ontwikkelaars, projectmanagers en analisten.

De Europese Commissie heeft het ontwikkelingsluik van haar ESP-DESIS outsourcingscontract toegewezen aan het Panoplis consortium. Grote verliezer is de huidige leverancier Unisys.

Voluit gaat het om het ‘External Service Provisioning for development, studies and support for information systems’. Het contract van vier jaar gaat over 950 voltijdse banen. Het draait vooral om Java-Oracle ontwikkelaars, projectmanagers en analisten. Verder gaat het over document management (Document-Microsoft oss) en business intelligence (Business Objects en SAS) specialisten. Die moeten diensten bieden aan de Europese instellingen in Brussel, Luxemburg en de diverse lokale agentschappen.

Daarom telt het winnende Panoplis consortium ook een Spaanse, twee Italiaanse en een Luxemburgse partner (Arhs). Trasys en Siemens IT Solutions & Services zijn de belangrijkste trekkers. Naast Fujitsu is vooral Ordina België een opvallende partij. Voor Ordina is dit het eerste grote contract bij de Europese Commissie.

Het DESIS-contract is in totaal goed voor ruim 80 miljoen euro per jaar. Trasys trok eveneens het Stratiqo consortium dat het contract voor de ‘Quality, security, requirements analysis and specific studies’ gewonnen heeft. Dat is goed voor nog eens 200 voltijdse jobs.

Grote verliezer is Unisys dat nu voor de overdracht zal moeten zorgen. In het zogenaamde One4EU2 consortium zaten tevens I.R.I.S. en Sogeti. Andere spelers die het pleit verloren hebben zijn A3SUPFOREUROPE met Sopra, Accenture, Altran en Atos Origin, en het European Dynamics Consortium met onder andere KPMG.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content