Europese telefonie naar Belgacom en EPT

Belgacom en EPT Luxemburg hebben in consortium opnieuw een grootschalige opdracht binnengehaald voor de vaste telefonie van een tiental Europese instellingen.

Belgacom en EPT Luxemburg hebben in consortium opnieuw een grootschalige opdracht binnengehaald voor de vaste telefonie van een tiental Europese instellingen.

Het gaat om een overeenkomst van ruim 55 miljoen euro over 7 jaar, gespreid over verscheidene percelen.

Het belangrijkste onderdeel, dat van ‘spraakcommunicatie in België, Luxemburg en Straatsburg’, is goed voor 44,29 miljoen euro. Het omvat 550 miljoen minuten vaste telefonie en 4500 kanalen. De Europese instellingen verwachten voorts ook 525 mandagen aan consultancy. Ongeveer 60 procent van die opdracht is een vernieuwing van het vorige contract, zo weet Frédérique Verbiest, woordvoerster van Belgacom, de rest is nieuw.

Hetzelfde consortium vernieuwde ook de opdracht rond de ‘lijnen en speciale nummers in België en Luxemburg’. In het bijzonder gaat het om onder meer pstn-, isdn- en adsl-lijnen en 0800-nummers. Daarvoor krijgen de bedrijven nog eens 11,29 miljoen euro. Het directoraat-generaal Informatica van de Europese Commissie raamt dit gedeelte op zo’n 40 miljoen minuten spraakcommunicatie en 2400 kanalen. Daar komen dan nog 350 mandagen consultancy bij.

Een kleiner perceel voor audioconferentiediensten gaat naar webconferencingspecialist Arkadin Benelux. Het gaat om een kleine 160.000 euro over 4 jaar voor ongeveer 2,5 miljoen minuten gebruik en 100 mandagen advies. De percelen voor vaste telefonie in andere locaties dan Brussel-Luxemburg-Straatsburg en voor voice-over-ip werden trouwens niet gegund.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content