Europese vakbonden bij HP slaan handen in elkaar

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

De ‘HP European Alliance’ brengt de verschillende Europese vakbonden van HP samen, om sterker te staan tegen het Amerikaanse management.

De ‘HP European Alliance’ brengt de verschillende Europese vakbonden van HP samen, om sterker te staan tegen het Amerikaanse management.

Na de meer dan 8000 geplande Europese ontslagen bij HP (265 in ons land) en de daarmee samenhangende rel met de Europese Ondernemingsraad, verenigen de Europese vakbonden zich nu. Met de alliantie willen ze internationaal beter samenwerken, informatie uitwisselen en communiceren.

“Het HP-management is niet transparant geweest in het informeren van de werknemers in de individuele landen over hoe de herstructurering hen zal raken”, is de stelling van de bonden. “HP heeft flagrant verzaakt aan zijn verplichtingen, binnen de overeenkomst met de Europese Ondernemingsraad, om hen te informeren en consulteren.”

Met de HP European Alliance willen de bonden ‘een macht vormen die HP niet meer kan negeren’. De alliantie wordt gecoördineerd door de internationale syndicale koepelorganisaties UNI Global Union en IndustriAll Europe. Het uiteindelijk doel is om het werknemersbeleid bij HP om te vormen, met als ideaal meer jobzekerheid en -creatie en betere werkomstandigheden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content