Europol verdeelt IT-dienstenkoek

Na een Europese aanbesteding voor ict-diensten heeft Europol voor de komende vier jaar een groep internationale leveranciers geselecteerd, waaronder ook Belgische spelers. De totale geraamde waarde bedraagt 12,5 miljoen euro.

Na een Europese aanbesteding voor ict-diensten heeft Europol voor de komende vier jaar een groep internationale leveranciers geselecteerd, waaronder ook Belgische spelers. De totale geraamde waarde bedraagt 12,5 miljoen euro.

De aanbesteding voor diensten van de Europese criminele inlichtingendienst Europol bestond uit vier percelen. In de totale groep geselecteerden staan tussen bekende namen als Ordina, Logica, T-Systems, PwC en BT ook bedrijven als Uni Systems, Isdefe en European Dynamics, alle drie van Griekse komaf, het Britse Serco en het Belgische Trasys. Verder duiken er Nederlandse detacheerders en beheerders op als Peak-IT, CIM Solutions, Ncim Groep en OGD. Daarnaast blijken er diverse consortia opdrachten te hebben binnengesleept, zoals dat van Uni Systems, Ordina België en Isdefe, en Itnomia, een samenwerking van T-Systems en Trasys.

Opvallend is dat Ordina en Atos zowel met hun Nederlandse als Belgische vestiging orders hebben binnengehaald in dezelfde percelen. Atos doet dit vanuit België met de divisie IT Solutions & Services; Ordina in consortiumverband met Uni Systems en Isdefe. Atos en Ordina zijn voor het eerste perceel (systeem- en applicatiediensten) als voorkeursleverancier dubbel geselecteerd, terwijl Ordina ook in perceel 2 (infrastructuur) twee keer is vertegenwoordigd.

De verdeling van de voorkeursleveranciers na de aanbesteding is als volgt:

Perceel 1: Systeem- en applicatieontwikkeling en -integratie, analyse van bedrijfsvereisten, architectuur, procesmodellering en projectbeheer (waarde: 6,14 miljoen euro): Atos IT Solutions & Services (België), Atos Nederland, CIM Solutions, Consortium van Uni Systems, Ordina België en Isdefe, European Dynamics, Logica, Ncim Groep en Ordina.

Perceel 2: Exploitaties en infrastructuurdiensten (waarde: 3,48 miljoen euro): Consortium van Uni Systems en Ordina België, Logica en Ordina.

Perceel 3: Beveiligingsdiensten (waarde: 1,68 miljoen euro): Atos IT Solutions & Services (België), Consortium van Uni Systems en Isdefe, Itnomia (consortium van T-Systems en Trasys) , Logica, Ordina en PWC EU Services.

Perceel 4: (waarde: 1,2 miljoen euro): Helpdesk- en ondersteuningsdiensten: BT Professional Services, OGD, Peak IT en Serco.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content