Evernote lekt 50 miljoen e-mailadressen

Hackers zijn er in geslaagd gebruikersgegevens van bijna vijftig miljoen Evernotegebruikers te bemachtigen. De dienst neemt extra maatregelen om het probleem in te dijken.

Hackers zijn er in geslaagd gebruikersgegevens van bijna vijftig miljoen Evernotegebruikers te bemachtigen. De dienst neemt extra maatregelen om het probleem in te dijken.

Evernote is een online notitiedienst die naast een gratis versie ook een betalende Premium en Business-editie heeft. Het bedrijf heeft verdachte activiteiten op zijn diensten ontdekt en meldt nu dat onbekenden toegang hadden tot gebruikersnamen en e-mailadressen.

Toegang tot de inhoud van Evernote-accounts of betalingsgegevens is er volgens het bedrijf niet geweest. Wachtwoorden zijn wel bemachtigd, maar deze zijn gehashed en salted dus in principe niet zomaar te ontcijferen.

Nieuwe maatregelen

Evernote zit verveeld met de hack maar zegt meteen dat het extra voorzorgen neemt. Zo moeten alle vijftig miljoen gebruikers na het inloggen hun wachtwoord veranderen. Daarnaast krijgen alle apps een update zodat het veranderen van je toegangscode makkelijker wordt. Verder belooft de site een verbetering van zijn beveiligingsmaatregelen.

Wie zijn wachtwoord vandaag aanpast krijgt het advies mee om geen eenvoudige wachtwoorden te gebruiken, zoals een woord uit het woordenboek. Ook hetzelfde wachtwoord voor meerdere diensten gebruiken raadt het bedrijf ten sterkste af.

Tot slot zegt het expliciet dat je nooit mag reageren op een e-mailverzoek om je wachtwoord te resetten. Best ga je rechtstreeks naar de webdienst (in dit geval Evernote.com) om je daar aan te melden en de nodige stappen te ondernemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content