EVS op kruissnelheid

De Luikse beeldserverproducent EVS heeft in de zomer niet stilgelegen. Het orderboek van juli en augustus ziet er erg goed uit.

De Luikse beeldserverproducent EVS heeft in de zomer niet stilgelegen. Het orderboek van juli en augustus ziet er erg goed uit.

EVS haalde over het tweede kwartaal een omzet van 34,4 miljoen euro, een stijging van 47,7 procent in vergelijking met vorig jaar. De operationele winst klokte af op 22 miljoen euro, eveneens net geen 50 procent hoger dan vorig jaar. De nettowinst lag bijna 60 procent hoger, op15,2 miljoen euro.

Voor het eerste halfjaar maakt dat een omzet van 59,8 miljoen euro, een EBIT va, 39,1 miljoen euro en een nettowinst van 26,9 miljoen euro.

EVS is in het bijzonder trots op het zomerorderboek dat nu al 38,5 miljoen euro bedraagt, 32,9 procent meer dan vorig jaar. Analisten hadden zulke sterke groei niet verwacht. Het bedrijf kijkt ook met enorme tevredenheid terug op de grote sportevenementen waarop EVS aanwezig was, zowel het EK Voetbal als de Olympische Spelen.

EVS nam overigens pas het Belgische bedrijfje Dwesab over voor 2 miljoen euro. Dat is gespecialiseerd in diensten- en software-r&d voor workflows, reality-tv en het beheer van tv-stations. Beide firma’s werkten al geregeld intensief samen in het verleden.

Een portret van EVS krijgt u in het eerstkomende nummer van Data News.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content