Ex-baas Uber roert zich nog in top bedrijf

© Reuters

Voormalig Uber-topman Travis Kalanick heeft onverwacht twee nieuwe bestuursleden benoemd bij de taxidienst. Uber zelf betwist de aanstellingen, waarmee er een machtsstrijd lijkt te zijn uitgebroken aan de top van het bedrijf.

Travis Kalanick moest afgelopen zomer opstappen als topman van Uber. Onder zijn bewind raakte het technologiebedrijf in opspraak door beschuldigingen van seksuele intimidatie en ander wangedrag op de werkvloer.

De medeoprichter van Uber heeft echter nog veel aandelen en beweert ook nog steeds zeggenschap te hebben over een aantal bestuurszetels. Hierover loopt nog een rechtszaak, want grootaandeelhouder Benchmark beschuldigt Kalanick van fraude en eist dat hij zich helemaal terugtrekt uit het bestuur.

Voor de nieuwe topman Dara Khosrowshahi en de rest van het bestuur van Uber kwam de actie van Kalanick als een verrassing. Het is nog onduidelijk of de twee betrokken bestuurders aan kunnen blijven. De nieuwe leiding van Uber werkt naar verluidt juist aan hervormingen van de bestuursstructuur die de invloed van Kalanick moeten terugdringen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content