Ex-KPN voorzitter ziet overname niet zitten

KPN mag niet zomaar worden overgenomen worden zonder garanties, zegt KPN’s ex-voorzitter Jos Streppel.

Streppel doet zijn uitspraken in het Nederlandse Financiëel dagblad. Hij stelt dat er de afgelopen jaren sterk is geïnvesteerd in het netwerk. Bij een eventuele overname hoopt hij dat de overheid en KPN zelf de zekerheid krijgen dat die investeringen niet stilvallen als een buitenlandse groep de Nederlandse operator overneemt.

Streppel was tot april president-commissaris van KPN. In die functie wordt hij vandaag opgevolgd door Duco Sickinghe, ex-ceo van Telenet.

KPN werd de afgelopen jaren wel vaker onderwerp van overnamegeruchten. Nu is het vooral de overnames van Altice dat de ex-voorzitter zenuwachtig maakt. Twee jaar geleden kwam het tot een concreet bod van het Mexicaanse América Móvil (van Carlos Slim) dat toen al dertig procent van de aandelen in handen had.

Die overnamepoging mislukte door een beschermingsconstructie die sterk tegen América Móvil was gericht. Ook vanuit de politiek kwam er verzet. Officieel klonk het dat het totaalpakket niet acceptabel genoeg was voor alle belanghebbenden. Al werd daarbij niet uitgesloten dat er ooit een nieuwe poging komt.

Amper twee maanden geleden liet huidig kpn-ceo Eelco Blok trouwens al verstaan dat hij een voorstander is van een fusie met Proximus. Nu KPN-dochter Base aan Telenet wordt verkocht lijkt dat scenario niet helemaal ondenkbaar meer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content