Ex-topman Microsoft wil marihuanamerk lanceren

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Ex-bedrijfsstrateeg bij Microsoft Jamen Shively plant een opmerkelijke carrièreswitch. Hij wil het eerste grote marihuanamerk van de VS opstarten.

Omdat de marihuanamarkt volgens Jamen Shively – gewezen bedrijfsstrateeg van Microsoft – de enige grote markt is in de VS die nog geen groot merk heeft, wil hij er zelf één uit de grond stampen: Diego Pellicer, genoemd naar zijn grootvader en voormalig gouverneur op de Filipijnen. ‘We gaan met deze business meer verdienen dan Microsoft’, zei hij op een persconferentie in Seattle.

‘Starbucks voor marihuana’ Shively – die tot 18 maanden geleden nooit marihuana had gebruikt, maar er nu ‘verliefd op geworden is’ – wil van Diego Pellicer een soort ‘Starbucks voor marihuana’ maken. Hij hoopt op termijn 40 procent van de wereldwijde marihuanamarkt te kunnen inpalmen.

Geneesmiddel voor kanker De ex-topman van Microsoft wil met zijn bedrijf onder meer geld pompen in de toepassing van marihuana als geneesmiddel voor kanker of andere ziektes. Shively heeft reeds verdeelpunten voor medische marihuana opgekocht in Washington en Colorado, de twee enige staten waar men afgelopen november gestemd heeft voor de legalisering van marihuana. Op federaal niveau is het bezitten of verkopen van marihuana nog altijd verboden.

Jamen Shively is nog op zoek naar investeerders die hem kunnen helpen aan een startkapitaal van 10 miljoen dollar. Hij kan alvast rekenen op de steun van ex-president van Mexico Vincente Fox, met wie hij een deal heeft om marihuana legaal te importeren vanuit Mexico.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content