EY neemt analytics-dienstverlener i3 over

© istock

EY is van plan het bedrijf Intelligence in Information (i3) over te nemen. Met de overname wil EY zich in Nederland opwerken tot ‘één van de belangrijkste spelers’ op het gebied van Business Intelligence, Data Analytics en Predictive Analytics.

i3 is in Nederland en België actief met diensten op het gebied van Business Intelligence, Data Analytics en Predictive Analytics; vanaf het identificeren van de informatiebehoefte tot en met de realisatie, implementatie en het beheer van de oplossing. De onderneming is in 2001 opgericht en telt op 45 werknemers. Een overnamebedrag wordt niet genoemd.

Digitalisering

Marcel van Loo, bestuursvoorzitter van EY in Nederland denkt door een acquisitie beter tegemoet te kunnen komen aan de vraag naar gespecialiseerd advies: “De specialisten van i3 zullen ons ook ondersteunen bij de digitalisering van onze controlewerkzaamheden om de kwaliteit hiervan verder te verbeteren. De diensten van i3 versterken onze activiteiten gericht op data analytics en de beoogde overname is in lijn met de groeiambities van onze organisatie.”

Doorgroeimogelijkheden

Directeur en mede-eigenaar Geeta Chetty van i3 verwacht door overname makkelijker toegang te krijgen tot internationale markten: “Onze klanten vragen steeds meer een integrale aanpak bij hun uitdagingen op het gebied van business intelligence en data analytics. Door toe te treden tot EY zijn wij meer dan ooit in staat om onze klanten nog breder te bedienen. De op handen zijnde overname biedt niet alleen de organisatie prachtige groeiperspectieven maar ook voor onze medewerkers liggen een verbreding van hun werkzaamheden en meer doorgroeimogelijkheden in het verschiet.”

Partijen denken de integratie van de activiteiten in het eerste kwartaal van dit jaar te kunnen afronden.

Bron: Automatiseringgids.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content