F5 Networks stopt ‘web application firewall’ in de cloud

. © web
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

F5 Networks breidt het Europese Silverline-aanbod van cloudgebaseerde services uit met een ‘web application firewall’ service. “We focussen alsmaar meer op security”, aldus cto Karl Triebes.

F5 Networks mag dan wel in 1996 gestart zijn als een hardwarespecialist in ‘load balancing’: het bedrijf met thuisbasis in Seattle werkt sinds 2004 rond een proxygebaseerde architectuur waarmee het allerlei diensten voor het beheer en het optimaliseren van applicaties in een netwerk biedt. Samen met de opkomst van innovaties als SDN en NFV, is F5 Networks ook de switch naar software en clouddiensten gaan maken.

“Alle hardware die we hebben, bestaat ondertussen ook als ‘software only’. De wereld verandert wel, het consumptiemodel verandert, maar de applicaties blijven dezelfde. En klanten willen dat die applicaties overal en altijd perfect draaien”, legt cto Karl Triebes uit.

Innoveren via security

F5 verhoogt daarbij de aandacht voor security, zo tracht de fabrikant duidelijk te maken op haar eigen Agility-event in Edinburgh (Schotland). Zo introduceert het bedrijf nu ook in Europa een ‘web application firewall’ die ingepast wordt in het Silverline-platform van services. Die firewall draait in de cloud en moet webapplicaties in het datacenter beschermen. “Ook de uitrol van applicaties wordt versneld en de totale beveiligingskosten voor die applicaties gaan via ons managed service model naar beneden”, voegt Triebes daar aan toe. De firewall is geënt op het reeds bestaande ‘BIG-IP Application Security Manager’ product. Geavanceerde ‘layer 7’ aanvallen – zoals DDoS, SQL-injection, of AJAX-applicaties – worden met de oplossing gedetecteerd.

Overigens lanceert het bedrijf ook een service die specifiek online fraude moet bestrijden. “Verwacht in de toekomst van ons zeker meer initiatieven met soortgelijke security-focus”, aldus nog de cto.

De demarche van F5 maakt dat het bedrijf nu ook in concurrentie komt met spelers als Juniper, Fortinet en Checkpoint.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content