F5 verhoogt aandacht voor security en cloud

© Kristof Van Der Stadt
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

F5 Networks profileert zich alsmaar meer als een securityleverancier. Dat blijkt ook uit de productaankondigingen op de Agility conferentie die momenteel plaats vindt in Wenen.

F5 is net als heel wat concurrerende leveranciers een bedrijf in volle transformatie naar de cloud. Het bedrijf is in 1996 gestart als een hardwarespecialist in load balancing, maar zet nu al meer dan tien jaar in op een ‘full proxy’ architectuur. Sinds vijf jaar zijn alle producten ook als ‘software only’ beschikbaar en dus niet noodzakelijk meer in een apart appliance.

Grote strategische wijzingen worden niet aangekondigd op Agility. “We houden vast aan onze aanpak, maar verhogen verder de aandacht op security en de stap naar de cloud”, zegt cto Karl Triebes.

Beheer en orchestratie

In de nieuwe producten die F5 aankondigt (BIG-IP 12.1, BIG-IQ Centralized Management 5.0 en iWorkflow 2.0) zijn het beheer en de orchestratie de rode draad. De producten brengen meer programmeerbare applicatieservices die voor flexibiliteit en schaalbaarheid zorgen. Er is ook beter eintegratie met publieke clouddiensten en het beheer van de oplossingen is vereenvoudigd.

Security is belangrijker dan ooit. “Misschien is het wel ons best bewaarde geheim dat we al tien jaar een securitybedrijf zijn. Maar we vertrekken altijd vanuit de applicatie en niet zozeer vanuit het netwerk”, stelt coo Julian Earnes.

Dat zegt ook de pas aangestelde chief information security officer Mike Convertino. “Applicaties zijn de gateway naar de data in het bedrijf. Als je de applicatie kan spoofen, heb je meteen ook toegang tot de gegevens. Met onze full proxy oplossing trachten we die spoofs vanaf de prille fase al op te vangen”, aldus Convertino.

De nieuwe software die het bedrijf voorstelt, houdt de beschikbaarheid en de prestaties van toepassingen hoog zonder op securityvlak toegiften te moeten doen. “Het is met die prestaties dat we ons willen onderscheiden van concurrenten als Juniper”, besluit Julian Earnes. Hij voegt er nog aan toe dat 12 tot 15 procent van de omzet van het bedrijf geïnvesteerd wordt in r&d. Die r&d focust vooral op security en cloud, om de performantie op peil te houden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content