Fabricom sleutelt aan reusachtig RFID-project

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

92.000 stukken gereedschap krijgen een RIFD-tag mee.

92.000 stukken gereedschap krijgen een RIFD-tag mee.

Quentris, met Phi Data in onderaanneming, heeft een groot RFID-contract gewonnen bij technisch installateur Fabricom (het moederbedrijf van Quentris, nvdr). Het contract heeft een waarde van ongeveer 1 miljoen euro.

Fabricom heeft een tiental vestigingen die gereedschap en materiaal aan honderden verschillende werven, verspreid over het hele land. Het beheer van wat alles samen zo’n 92.000 items zijn was tot dusver niet geautomatiseerd en kostte dus veel tijd en geld. Fabricom zocht daarom een oplossing om alle stukken correct te identificeren, op te volgen en te traceren wanneer ze een filiaal of werf binnenkomen of verlaten. En om ineens ook de manuele input en foutenmarge te beperken.

Dochteronderneming Quentris werd ingeschakeld voor het project en die trok Phi Data, specialist in automatische identificatie, bij het project. Phi Data moet de RFID-tags en de bijhorende leessystemen implementeren. Quentris zorgt voor de integratie met het erp-pakket (SAP) van Fabricom en de implementatie van een nieuw draadloos Cisco-netwerk.

Het project startte al in september 2010 en de roll-out begon in januari 2011. “Gezien de complexiteit van dit omvangrijke project wordt de oplevering van een eerste functioneel deel verwacht tussen juni en september 2011”, klinkt het in een mededeling.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content