Facebook-aandeel flirt met introductiekoers

Het aandeel van de sociale netwerksite Facebook flirt met de drempel van 38 dollar, de waarde waartegen het ruim veertien maanden geleden op de beurs werd geïntroduceerd.

Het aandeel van de sociale netwerksite Facebook flirtte dinsdag met de drempel van 38 dollar, de waarde waartegen het ruim veertien maanden geleden met veel poeha op de beurs werd geïntroduceerd. Het Facebook-aandeel steeg dinsdag met 6,20 procent tot 37,63 dollar, nadat het eerder op de dag als één van de meest verhandelde aandelen op de beurs van New York een piek van 37,96 dollar haalde.

Sinds de veelbesproken beursintroductie op 18 mei 2012 heeft Facebook slechts één keer de waarde van de beginkoers overstegen. Dat gebeurde diezelfde dag, toen het aandeel afklokte op 38,23 dollar.

De beursgang bleek nadien allesbehalve een daverend succes. Investeerders toonden zich sceptisch over het vermogen van Facebook om geld te puren uit de netwerksite met één miljard gebruikers. In september bereikte het aandeel een dieptepunt van 17,73 dollar.

Maar sinds de voorbije week heeft het aandeel een stevige opmars ingezet. Beter dan verwachte kwartaalresultaten deden het aandeel vorige donderdag al met 30 procent stijgen tot 34,36 dollar.

(Belga/FT)

Partner Content