Facebook-aandeel op historisch hoogtepunt

© Belga

De aandelen van Facebook zijn donderdagnamiddag naar hun historisch hoogtepunt gestegen, een dag nadat bleek dat Facebook betere resultaten dan verwacht had geboekt dankzij de inkomsten uit mobiele publiciteit.

Het aandeel steeg in New York 5,77 procent tot 75,4 dollar, rond 16.15 uur Belgische tijd. De hoogste slotkoers ooit, 72,03 dollar, werd opgetekend op 10 maart. De groep maakte woensdagavond, na sluiting van de beurs, bekend dat zijn nettowinst meer dan verdubbeld was tot 791 miljoen dollar en dat de omzet 61 procent gestegen was tot 2,9 miljard.

Ook zwelt het Facebook-puliek aan, met 1,32 miljard leden eind juni die maandelijks actief zijn, tegen 1,28 miljard in maart. Het aantal dagelijkse gebruikers, een sleutelvariabele, blijft relatief stabiel op 62,8 procent.

De mobiele advertentie-inkomsten zijn goed voor 62 procent van alle inkomsten uit reclame van Facebook. In het eerste kwartaal van 2014 was dat nog 59 procent, twee jaar geleden 0.

Het in de hoogte schieten van de mobiele advertentie-inkomsten gaat gepaard met een spectaculair herstel van het aandeel, nadat de beursintroductie in 2012 rampzalig uitdraaide. De koers verdubbelde bijna in het voorbije jaar (+188 procent) en verviervoudigde in vergelijking met het historisch diepterecord van 17,73 dollar in september 2012. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content