Facebook aangevallen door ‘gesofisticeerde’ hackers

© Reuters

Na Twitter heeft nu ook Facebook af te rekenen gekregen met hackers. Dat gebeurde in januari. Volgens Facebook kwamen er geen gebruikersgegevens in gevaar.

De hackers konden zich een weg doorheen de Facebook-beveiliging banen nadat een handvol werknemers de website van een webontwikkelaar bezocht had, meldt de blogpagina van faebook. Die website was echter ‘aangetast’ waardoor zich een virus installeerde op de laptop van die werknemers.

Nadat de schadelijke data ontdekt werden, deed Facebook al het nodige en werd de politie geïnformeerd. Het bedrijf voert zelf ook een onderzoek.

Java

De hackers maakten misbruik van een zwak punt in de Java-software. Facebook verwittigde daarom Oracle, de ontwikkelaar van Java. Sinds 1 februari is er een Java-update die het probleem verhelpt.

Volgens Facebook werden ook andere bedrijven geviseerd. Begin februari meldde microblogsite Twitter dat een kwart miljoen accounts gehackt waren. Die aanval was gelijkaardig aan die tegen Amerikaanse media en andere bedrijven, klonk het toen.

Chinese hackers

Die week gaven ook de kranten New York Times, Washington Post en Wall Street Journal aan dat hun informaticasystemen aangevallen waren. Daarbij keken ze beschuldigend in de richting van de Chinese overheid.

Twitter waarschuwde na de feiten voor het gebruik van Java. Het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid (Homeland Security) waaarschuwde reeds begin januari voor het gebruik van Java. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content