Facebook aast op GPS-app

© Reuters

Het sociale netwerk Facebook voert onderhandelingen om de app GPS Waze binnen te halen. Het prijskaartje zou kunnen oplopen tot 1 miljard dollar.

Het sociale netwerk Facebook voert onderhandelingen om de Israëlische applicatie GPS Waze binnen te halen. Het prijskaartje zou kunnen oplopen tot 1 miljard dollar, schrijft de Wall Street Journal. Die omschrijven de onderhandelingen als ernstig, maar waarschuwen dat ze nog kunnen afspringen. Facebook zelf wil geen commentaar kwijt.

Waze werd in 2008 opgericht in Israël. Het is een mobiele applicatie die wordt gefinancierd door reclame en die cartografie linkt aan een sociaal aspect. De app raadt reiswegen aan en houdt daarbij rekening met informatie over ongevallen, werkzaamheden en files, die door bijna 50 miljoen gebruikers wordt geleverd.

De aankoop zou het voor Facebook mogelijk maken zijn mobiel aanbod te verbeteren, waar het bedrijf zich nog probeert te versterken. Het zou een van de grootste aankopen zijn van de groep sinds ze vorig jaar fototoepassing Instagram binnenhaalde. Oorspronkelijk lag de prijs toen op 1 miljard dollar, maar Facebook betaalde uiteindelijk 747 miljoen dollar. Het betaalde deels met eigen aandelen. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content