‘Facebook aast op WhatsApp’

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Nog volledig onder het label van ‘geruchten’, maar berichtendienst Whatsapp zou een overnamedoelwit zijn van sociaal netwerk Facebook.

Nog volledig onder het label van ‘geruchten’, maar berichtendienst Whatsapp zou een overnamedoelwit zijn van sociaal netwerk Facebook.

Dat meldt TechCrunch op basis van eigen anonieme bronnen. Whatsapp is opgericht in 2009 als berichtendienst en werd in bepaalde landen al snel een zware concurrent voor sms. Ovum berekende dat dergelijke apps de mobiele operatoren dit jaar alleen al 17,8 miljard euro kostten. Best mogelijk als je de cijfers Whatsapp bekijkt: de dienst zou inmiddels 100 miljoen dagelijkse gebruikers hebben. In oktober vorig jaar (de laatst bekende cijfers) zouden 1 miljard berichten per dag werden verzonden.

Die cijfers zouden de interesse hebben opgewekt van het beursgenoteerde sociale netwerk Facebook. Via een overname zou het bedrijf zich nog verder kunnen versterken op de mobiele markt, wat toch expliciet deel uitmaakt van de strategie van het bedrijf. Daarvoor nam het eerder al Instagram over.

TechCrunch trekt het verhaal overigens nog verder open. Immers, de twee oprichters van Whatsapp zouden ex-Yahoo’ers zijn. En onder Marissa Mayer heeft Yahoo ook al zijn interesse in de mobiele markt geuit. Conclusie: de kans op een hevige overnamestrijd rond Whatsapp is reëel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content