Facebook blokkeert zichzelf voor eigen goed

Werknemers van Facebook kunnen niet van op hun werk naar de site. Het bedrijf blokkeert zijn eigen pagina’s om de mobiele ontwikkeling te stimuleren.

Wat op het eerste zicht te gek om waar te zijn lijkt, is een interessante tactiek voor een bedrijf dat het internet domineert maar nog steeds moet vechten om mobiele gebruikers aan het scherm te kluisteren.

Het was Josh Williams, voormalig topman van Gowalla (in 2011 overgenomen door Facebook) die de interne richtlijn toelichtte op SXSW schrijft Fastcompany. De bedoeling is dat de 4.600 werknemers van het bedrijf meer zicht krijgen op eventuele beperkingen van de mobiele toepassingen. Het doel is om mobiele apps te maken met dezelfde functionaliteiten als de site op een laptop.

Facebook telt vandaag een miljard leden en is al geruime tijd aanwezig op mobiele toestellen. Maar het moet opboksen tegen concurrenten als Twitter en Foursquare. Tegelijk kreeg het bedrijf bij zijn beursgang het verwijt dat het te weinig verdient met zijn mobiel platform.

Al zit daar intussen wel verbetering in. Vandaar telt het bedrijf zo’n 680 miljoen actieve mobiele gebruikers per maand. Al zitten er daar minstens 4.600 bij die het moeten gebruiken omdat Facebook op hun werk wordt geblokkeerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content