Facebook bouwt luxueus dorp voor personeel

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Samen met een projectontwikkelaar gaat Facebook een complex met 394 appartementen optuigen op wandelafstand van zijn hoofdkwartier in Menlo Park.

Facebook gaat samen met ontwikkelaar St. Antons Partners een appartementencomplex neerplanten in Menlo Park, een stad in Silicon Valley waar het hoofdkwartier van de sociale netwerksite zich bevindt. In dat complex, genaamd Anton Menlo, komen 394 appartementen.

Ook wordt er op dit terrein van 58.000 vierkante meter een koffiebar, een café, een zwembad, een zonneterras, een fietsenmaker, een hondencrèche, een yogacentrum en een kruidenier geplaatst.

Met dit complex wil Facebook iets doen aan het huistekort en de dure huisprijzen in Menlo Park, en tegemoetkomen aan het eigen personeel. Een groot deel van de medewerkers staat nu dagelijks in de file omdat de woningen nabij het hoofdkantoor schaars of onbetaalbaar zijn.

Anton Menlo moet hen een goedkoper alternatief bieden, al is slechts een deel van de Facebook-woningen bedoeld voor mensen met lage inkomens en zal het gros van de appartementen een huurprijs hebben die marktconform is. Vijftien van de bijna 400 appartementen zijn beschikbaar voor niet-Facebook-medewerkers.

Het hoofdkwartier van Facebook in Menlo Park telt 6.600 werknemers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content