Facebook controleert privacy van alle gebruikers

© Belga

Facebook heeft nieuwe privacy-initiatieven aangekondigd. Alle 1,28 miljard gebruikers krijgen een privacy-checkup aangeboden en de standaardinstellingen worden aangepast, zodat posts van nieuwe gebruikers automatisch enkel met vrienden gedeeld worden.

Het nieuwe beleid betekent een complete ommezwaai. In het verleden probeerde Facebook mensen informatie zo breed mogelijk te laten delen. Met de nieuwe instellingen komt daar nu verandering in.

Eerder kondigde het bedrijf al aan dat het mogelijk zal worden om nieuwe apps te proberen zonder persoonlijke informatie te moeten doorgeven.

“Sommigen willen berichten sturen naar iedereen, maar anderen vertelden ons dat ze liever dingen delen met een kleinere groep, enkel hun vrienden bijvoorbeeld. We geven toe dat het veel erger is als iemand per ongeluk iets deelt met iedereen als het enkel voor vrienden bedoeld was, dan in het omgekeerde geval”, stelt Facebook nu.

Voortaan zullen nieuwe gebruikers het eerste bericht op hun Facebook-profiel daarom standaard enkel met hun vrienden delen. Zonder een aanpassing in de instellingen was dat bericht vroeger voor iedereen zichtbaar.

In de komende weken introduceert Facebook ook een nieuwe en uitgebreide privacy-checkup. Gebruikers zullen daarmee in een paar stappen hun privacy-instellingen kunnen wijzigen. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content