Facebook geeft fout toe bij manipuleren van 700.000 accounts

© Reuters

Facebook-topvrouw Sheryl Sandberg erkent dat Facebook “slecht gecommuniceerd heeft” over zijn experiment waarvoor de nieuwsfeeds van bijna 700.000 gebruikers gemanipuleerd werden.

Sheryl Sandberg, één van de topvrouwen van Facebook, erkent dat het sociaal netwerk “heel slecht gecommuniceerd heeft” over zijn psychologisch experiment over de emoties van gebruikers, die uitgevoerd werd op basis van gemanipuleerde gebruikersinformatie en daardoor luid protest ontketende.

Voor een wetenschappelijk experiment manipuleerde Facebook de nieuwsfeed van bijna 700.000 gebruikers. De sociale netwerksite wilde nagaan of gebruikers die veel positieve/negatieve berichten zien voorbijkomen zelf ook meer positieve/negatieve boodschappen gaan posten.

Dat Facebook hiervoor met de nieuwsfeeds van gebruikers prutste, verontrustte heel wat internetgebruikers. Sommigen bestempelden de actie als ‘alarmerend’ of ‘duivels’.

“We hebben daar heel slecht over gecommuniceerd”, geeft Sheryl Sandberg van Facebook nu toe. “We nemen de kwestie van privacy wel degelijk zeer serieus”, zegt ze nog.

De opschudding die de studie veroorzaakte, zorgde ervoor dat de Britse autoriteit voor de bescherming van gegevens een onderzoek opende om te weten te komen of Facebook de wet schond door in het geheim de ‘emoties’ van zijn gebruikers te manipuleren. (Belga/MI/CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content