Facebook-gegevens van 6 miljoen gebruikers blootgelegd door panne

© Reuters

Door een softwarepanne bij Facebook zijn de gegevens van 6 miljoen gebruikers per ongeluk uitgewisseld tussen verschillende accounts. Het gaat om telefoonnummers en e-mailadressen. Volgens Facebook zijn de gevolgen “minimaal”.

Facebook is getroffen door een panne. Daarbij werden gegevens (e-mailadressen, telefoonnummers…) van 6 miljoen leden per ongeluk uitgewisseld tussen verschillende accounts.

De gegevens werden gedeeld wanneer een gebruiker een kopie wilde maken van zijn of haar data via de knop “Download Your Information”, aldus de socialenetwerksite.

Geen extra gevoelige informatie vrijgegeven

Facebook zegt dat de gevolgen van de panne minimaal zijn. De informatie zou alleen verspreid zijn naar mensen met wie de gebruiker al verbonden was. Verder zou er geen financiële of andere “extra gevoelige” informatie vrijgekomen zijn, en is er “geen bewijs dat de panne misbruikt zou zijn”.

Facebook in verlegenheid gebracht

Toch is Facebook naar eigen zeggen geïrriteerd en in verlegenheid gebracht door de panne. “We nemen de privacy van mensen zeer ernstig, en we doen er alles aan om hun gegevens te beschermen”, aldus Facebook. Het voegt nog toe dat pannes nooit volledig uit te sluiten zijn. (Belga/MI)

Partner Content