Facebook groeit opnieuw spectaculair in België

© Reuters
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Terwijl Facebook de afgelopen tijd eerder gestaag groeide in België, zijn er de voorbije twee maanden plots weer 400.000 gebruikers bijgekomen. De sociale netwerksite klokt nu af op 5,4 miljoen gebruikers in ons land.

Facebook heeft op dit moment 5,4 miljoen gebruikers die in België wonen, schrijft Bruno Peeters op zijn blog met sociale mediastatistieken BVLG. Dat zijn er 200.000 meer dan vorige maand en 400.000 meer dan twee maanden geleden. Tegenover dezelfde periode vorig jaar groeide Facebook in België met 16 procent.

Dat Facebook, na maanden van stagnatie en gestage groei, de voorbije twee maanden weer zo spectaculair groeide, is opmerkelijk. Mogelijk heeft het te maken met enkele nieuwe introducties van het sociale netwerk, zoals de aankondiging van hashtags en embedded posts.

LinkedIn blijft, net als de afgelopen maanden, de sterkst groeiende sociale netwerksite in ons land: meer dan 34 procent op jaarbasis. De zakelijke sociaalnetwerksite heeft nu 1,6 miljoen Belgische gebruikers.

Bruno Peeters beschikt niet over Belgische cijfers van Twitter en Google Plus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content