Facebook gunt u meer privacy: anoniem inloggen op apps wordt mogelijk

© Reuters
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Mark Zuckerberg heeft een nieuwe versie van Facebook Login voor apps aangekondigd. Die moet gebruikers in staat stellen om te kiezen welke gegevens ze precies delen met app-makers én om in bepaalde situaties zelfs volledig anoniem in te loggen.

Mark Zuckerberg heeft tijdens f8, een conferentie voor ontwikkelaars van Facebook-apps in San Francisco, een nieuwe versie van de Facebook Login aangekondigd.

Op vele mobiele apps kan je eenvoudigweg inloggen via je bestaand Facebook-account. Het voordeel is dat je je niet hoeft te registreren, het nadeel dat de makers van deze apps Facebook-gegevens van jou ontvangen. Welke informatie precies ter beschikking wordt gesteld, is per app verschillend. De gebruiker heeft hier geen controle over.

Daar wil Facebook verandering in brengen. Met een vernieuwd Facebook Login moet het mogelijk worden te kiezen welke informatie je met een app deelt bij het inloggen.

Daarnaast wil Zuckerberg ook een ‘anonieme login’ uitrollen: een manier voor gebruikers om een app uit te proberen zonder hiervoor persoonlijke Facebook-gegevens vrij te geven aan derden.

Ook komt er een nieuw ‘App Control Panel’: een centrale plek waar gebruikers kunnen zien welke apps ze gebruiken en de instellingen kunnen controleren.

De vernieuwde Facebooklogin wordt in de komende maanden uitgerold. Vorig jaar logden gebruikers via Facebook Login meer dan 10 miljard keer in op apps en sites.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content