Facebook Home naar 1 miljoen downloads, nu beschikbaar op Galaxy S4 en HTC One

© Reuters
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Facebook Home – een app die het sociale netwerk inbedt in het startscherm van Android-smartphones – klokt na een maand af op 1 miljoen downloads.

In een maand tijd is Facebook Home 1 miljoen keer gedownload. Dat is relatief weinig (zeker in vergelijking met de 1 miljard gebruikers die het sociale netwerk vandaag telt), maar de toepassing is vooralsnog enkel beschikbaar voor een beperkt aantal Android-smartphones.

Al wordt de app nu ook ondersteund door de Samsung Galaxy S4 en de HTC One, zij het officieus. Wil je Facebook Home op de Galaxy S4 installeren, dan krijg je een waarschuwing dat het toestel niet wordt ondersteund. Maar als je vervolgens op ‘Use Home Anyway’ klikt, wordt de app toch geïnstalleerd.

Die bredere beschikbaarheid is noodzakelijk om van Facebook Home toch nog een succes te maken, want in de Android-appstore Google Play krijgt de toepassing geen wervelende score: 2 op 5.

Er is wel een update van Facebook Home in aantocht, maakte productdirecteur Adam Mosseri zopas bekend. Die moet het onder meer mogelijk maken om apps te herschikken en in mappen onder te brengen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content