Facebook-killer bij Google, Gmail-killer bij Facebook?

Dat de concurrentie tussen Facebook en Google weer naar het kookpunt gaat, is een understatement. Vandaag is Google aan zet.

Dat de concurrentie tussen Facebook en Google weer naar het kookpunt gaat, is een understatement. Vandaag is Google aan zet.

Volgens de zakenkrant Financial Times plant Google vandaag een aankondiging rond Gmail. De internetreus zou zijn e-maildienst spijzen met wat meer ‘social network’-mogelijkheden. Zo zou het Google Chat-gedeelte van Gmail onder meer korte statusupdates kunnen weergeven.

Analisten zijn niet bijster enthousiast en noemen alles wat Google met Gmail zou doen een ‘defensief manoeuvre’. Van een Facebook- of Twitter-‘killer’ zal waarschijnlijk al helemaal geen sprake zijn. Google probeerde het al eerder met de Facebook-voorganger Orkut, die het eigenlijk enkel in Brazilië echt goed doet, en de Twitter-kloon Jaiku, die stopgezet werd. De miljoenen gebruikers op het Gmail-platform doen Google rekenen op een ‘derde keer goede keer’.

Intussen sijpelen ook geruchten door over een ‘Gmail-killer’ bij Facebook. In het ‘project Titan’ zou Facebook werken aan betere e-mailfunctionaliteiten op zijn sociale netwerk. Die zijn vandaag nog erg beperkt. In de toekomst zouden er bijvoorbeeld @facebook.com-adressen komen en zou de e-maildienst ook pop/imap-ondersteuning krijgen. Dat laatste betekent dat de e-mail ook van op andere platformen dan Facebook zou kunnen worden bekeken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content