Facebook komt met sociaal netwerk voor IT-beveiligers

. © REUTERS

Mark Zuckerberg kondigde gisteren aan dat Facebook de ThreatExchange heeft geopend. Dit is een netwerk voor beveiligingsspecialisten en bedrijven waar zij kunnen samenwerken en informatie over online dreigingen kunnen delen. Het doel is de IT-beveiliging in zijn geheel naar een hoger plan te trekken.

Zuckerberg meldde dat er al verschillende bedrijven actief zijn bij de start. Zo deden Bitly, Dropbox, Facebook, Pinterest, Tumblr, Twitter en Yahoo mee in de bètatests van het netwerk.

Het netwerk is zo ingericht dat de bedrijven zelf kunnen bepalen welke informatie ze met wie kunnen delen, zodat er geen bedrijfsgeheimen in verkeerde handen vallen.

Het initiatief van Facebook past bij de verhoogde aandacht die er onder grote bedrijven en overheden bestaat om de toegenomen dreiging van grootschalige cyberaanvallen af te wenden. Gisteren kondigde president Obama aan een Cyber Threat Intelligence Integration Center op te tuigen, met als doel een betere informatie-uitwisseling tussen de verschillende Amerikaanse overheidsdiensten op het gebied van IT-beveiliging.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content