Facebook koopt Instagram voor 1 miljard dollar

Facebook heeft voor 1 miljard dollar de fotodienst Instagram gekocht.

Facebook heeft voor 1 miljard dollar (760 miljoen euro) de fotodienst Instagram gekocht. De sociale netwerksite heeft daarmee kort voor de geplande beursgang nog een opvallende overname gerealiseerd.

“We kunnen nu nog nauwer samenwerken met het Instagram-team”, zo heeft Facebookoprichter Mark Zuckerberg op zijn profielpagina geschreven. Via Instagram kunnen foto’s die met een smartphone genomen werden, gedeeld worden met vrienden en kennissen. Instagram werkt daarvoor niet enkel samen met Facebook, maar ook met Twitter en Tumblr. Momenteel werkt Instagram op iOS en sinds heel recent op Android.

“Instagram zal blijven bestaan”, zo heeft medeoprichter Kevin Systrom op de bedrijfsblog meegedeeld. In samenwerking met Facebook zullen wel nieuwe functies ontwikkeld worden. Facebook heeft stilaan de naam gekregen om bedrijven op te kopen en er nadien niets of nauwelijks iets mee te doen. Onder meer Gowalla, FriendFeed en Hot Potato zijn daarvan goede voorbeelden.

De overname, die betaald wordt met contant geld en eigen aandelen, is de grootste in de geschiedenis van Facebook, dat acht jaar geleden werd opgericht. De transactie zou nog dit kwartaal worden afgerond.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content