Facebook koopt securitybedrijf

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Met de overname van PrivateCore haalt Facebook een technologie in huis die ‘servers beveiligt in omgevingen met een laag vertrouwensniveau’, en in het bijzonder OpenStack omgevingen (met onder meer verschillende versies van Linux).

In de nasleep van de NSA-affaire werken steeds meer dienstenleveranciers in de cloud aan een bijkomende beveiliging van hun eigen infrastructuur en een (be)veilig(d)e toegang voor de gebruikers. Met de overname van PrivateCore haalt Facebook een technologie in huis die ‘servers beveiligt in omgevingen met een laag vertrouwensniveau’, en in het bijzonder OpenStack omgevingen (met onder meer verschillende versies van Linux). Dit wordt aangeboden in het product vCage.

Ceo en mede-oprichter Oded Horovitz stelt in een boodschap dat PrivateCore dank zij de overname “onze gedeelde visie inzake schaal[baarheid] kan nastreven, met een ongelooflijke impact. Op termijn voorziet Facebook de uitrol van onze technologie in de Facebook stack als hulp om de mensen die gebruik maken van Facebook te beschermen.”

Opgericht in 2012 telt PrivateCore een rist veteranen uit de VMware wereld in zijn rangen, inclusief Oded Horovitz, die onder meer leiding gaf aan de ontwikkeling van de vShield en vmSafe producten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content