Facebook koopt tienerapp tbh

. © .

Facebook neemt de Amerikaanse app tbh (kort voor ’to be honest’) over. De app is populair bij jongeren en laat hen anoniem positief vrienden beoordelen.

Het concept van tbh is gebaseerd op meerkeuzevragen over je eigen vrienden. Zij krijgen vervolgens de resultaten anoniem doorgestuurd. De makers van de app willen dat gebruikers zo positieve boodschappen krijgen over zichzelf.

De app zelf werd al vijf miljoen keer gedownload en de afgelopen maanden zouden ongeveer een miljard berichten zijn verstuurd via de app, laat tbh weten. Vooral jongeren vinden hun weg naar tbh, dat in 2010 werd opgericht.

Hoeveel Facebook betaalt voor het bedrijf is niet officieel bekend, maar volgens Techcrunch gaat het om een bedrag van minder dan honderd miljoen dollar. De site weet ook dat het bedrijf en werknemers volledig worden ondergebracht bij Facebook, in tegenstelling tot Whatsapp en Instagram die meer op zichzelf staan.

Voor Facebook zijn dergelijke overnames belangrijk voor de toekomst. Het Facebook-platform zelf blijft immens populair, maar oprichter Mark Zuckerberg weet dat het uitkijken is naar het volgende grote platform. Daarom zijn relatief kleine apps, maar met een grote populariteit onder jonge gebruikers, belangrijk voor de toekomstige groei van het bedrijf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content