Facebook krijgt groen licht én waarschuwing voor overname WhatsApp

© Belga

De Federal Trade Commission heeft de miljardenovername van WhatsApp door Facebook goedgekeurd, maar gaf Facebook wel een waarschuwing mee: de bij WhatsApp geldende – strenge – privacyregels mogen niet zomaar gewijzigd worden.

De Federal Trade Commission heeft de miljardenovername van WhatsApp door Facebook goedgekeurd, maar de Amerikaanse toezichthouder gaf Facebook ook een waarschuwing mee: de bij WhatsApp geldende – strenge – privacyregels mogen niet zomaar gewijzigd worden.

“WhatsApp heeft een reeks beloftes gemaakt over de beperkte aard van de gebruikersgegevens die het verzamelt, behoudt en deelt; beloftes die verder gaan dan de bescherming die Facebook-gebruikers momenteel genieten”, zo schrijft Jennifer Rich, directeur consumentenbescherming van de FTC, in een brief aan Facebook. “Los van de overname, moet WhatsApp deze beloftes blijven inlossen.” Als Facebook de privacyregels van WhatsApp wil wijzigen, moet het daarvoor de goedkeuring krijgen van de gebruikers, aldus nog de FTC.

Bij de aankondiging in februari van de overname, voor in totaal 19 miljard dollar, hadden beide bedrijven al gezegd dat ze het privacybeleid van WhatsApp, waarbij er geen identificeerbare informatie wordt verzameld van gebruikers of hun contacten, wilden voortzetten. “We zijn blij dat de FTC haar onderzoek heeft beëindigd en de overname van WhatsApp heeft goedgekeurd”, reageerde Facebook.

WhatsApp is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een belangrijk alternatief voor de sms. Wereldwijd wordt de dienst momenteel door ruim 450 miljoen mensen gebruikt voor het gratis via internet versturen van berichten, foto’s en filmpjes. De dienst is tot op heden ook reclamevrij. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content