Facebook lanceert site met informatie en advies rond pestgedrag

Facebook heeft het Bullying Prevention Center gelanceerd, een site die mensen moet aanmoedigen voor elkaar op te komen als ze pestgedrag zien, online dan wel offline.

Facebook heeft het Bullying Prevention Center gelanceerd. Deze site biedt hulpmiddelen en informatie om mensen aan te moedigen voor elkaar op te komen als ze pestgedrag zien, zowel online als offline. Dat meldt de sociale netwerksite.

Voor deze site hebben ontwikkelaars van Facebook en partners bij het Yale Center for Emotional Intelligence drie jaar lang samengewerkt om mensen een betere en prettigere gebruikservaring op Facebook te kunnen bieden. “De website werd ontwikkeld om informatie te geven aan mensen op het moment dat ze het nodig hebben: als iemand pestgedrag op Facebook rapporteert, wordt hij of zij doorverwezen naar de site. Zo hebben ze direct toegang tot informatie en advies over wat te doen als ze iets vervelends meemaken, bijvoorbeeld ideeën over hoe je een moeilijk gesprek aan kunt gaan of iemand om hulp kunt vragen”, luidt het.

De initiatiefnemers hebben gebruik gemaakt van wetenschappelijke kennis op het gebied van emoties en de ontwikkeling van kinderen. “Door focusgroepen met tieners in te zetten, waren we in staat om programma’s en hulpmiddelen te ontwikkelen”, zegt Marc Brackett, directeur van het Yale Center for Emotional Intelligence. “Dat zijn bijvoorbeeld ook voorbeeldgesprekken en conversatiestarters die tieners kunnen helpen met het beter kunnen omgaan met pestsituaties.”

Facebook brengt de site onder ander in het Nederlands uit. Voor meer informatie: www.facebook.com/safety/bullying. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content