Facebook lanceert vacaturefunctie in België

Facebook-CEO Mark Zuckerberg. © Reuters

Facebook gaat de vacaturezoekfunctie die in februari 2017 in de VS gelanceerd werd, uitbreiden naar veertig landen. Ook in België zal het mogelijk worden om vacatures te zoeken via de socialenetwerksite.

Met ‘Facebook Jobs’ kan een bedrijf een vacature plaatsen op Facebook. De gratis dienst moet de vacatures een groter platform geven. Ook voor de gebruiker/jobzoeker is de dienst gratis. Gebruikers kunnen de functie ook via de smartphone activeren.

De dienst is al een jaar beschikbaar in de VS en Canada, maar hoeveel vacatures Facebook momenteel verspreidt, wenste vicepresident Alex Himel donderdag in de marge van een presentatie in New York niet te preciseren. Hij verwijst naar een eigen studie waaruit blijkt dat een op de vier gebruikers Facebook al gebruikt heeft om werk te zoeken – Facebook telt zowat 150 miljoen gebruikers in de VS, dus gaat het om zowat 37 miljoen mensen.

Wereldwijd heeft Facebook 2,1 miljard leden en zijn 70 miljoen bedrijven actief op het sociale netwerk.

Naast België krijgen onder meer Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië, Duitsland en Brazilië de vacaturefunctie op Facebook. De functie wordt normaal gezien over de komende weken beschikbaar gemaakt, maar een concrete datum wanneer we in België een job kunnen zoeken via het sociale netwerk, is niet gekend.

Partner Content