Facebook lanceert zoekfunctie ‘Graph Search’

© Belga

Met ‘Graph Search’ moeten Facebook-gebruikers beter kunnen zoeken naar informatie uit connecties op de sociale netwerksite.

Met ‘Graph Search’ zullen gebruikers kunnen zoeken naar informatie, gerelateerd aan vriendennetwerken. Graph Search dient met andere woorden niet om een klassieke zoekopdracht via het internet te doen.

Met de nieuwe tool moeten nog meer gebruikers, maar ook adverteerders, overtuigd worden toe te treden tot de sociale netwerksite.

“Zoeken via zoekmachines is ontworpen om via een bepaalde groep woorden, bijvoorbeeld ‘klassieke muziek’, de beste zoekresultaten te vinden. Met Graph Search combineer je korte zinnen, bijvoorbeeld ‘My friends in New York who like Jay-Z’ om personen, plaatsen, foto’s of andere content te vinden die op Facebook zijn gedeeld”, legt Facebook uit.

Privacy-instellingen Facebook benadrukt dat de privacy-instellingen van de intussen ruim 1 miljard Facebook-gebruikers gerespecteerd zullen worden. De nieuwe zoekfunctie laat alleen datgene zien dat al toegankelijk was op Facebook, klinkt het.

Voorlopig bevindt de nieuwe tool zich nog in een vroeg stadium, erkent de sociaalnetwerksite. Momenteel is de applicatie enkel beschikbaar in het Engels. De komende maanden wordt de nieuwe toepassing uitgebreid.

Volgens CEO Mark Zuckerberg werd jarenlang gewerkt aan de nieuwe zoekfunctie.

Met de onthulling kan nu een einde komen aan de geruchtenmolen van de laatste weken. Zo werd erover gespeculeerd dat Facebook met een eigen mobiele telefoon of met een messenger-dienst voor iPads op de proppen zou komen. (Belga/TE)

&file=mp4%3A%2FBBT%2FFB_ZOEKMOTOR_CODE2HFQ_20130116.mp4&image=http%3A%2F%2Fimages13.knack.be%2Fimages%2Fresized%2F400%2F023%2F444%2F351%2F3%2F620_0_KEEP_RATIO_SHRINK_CENTER_FFFFFF%2Fimage%2F4000234443513.jpg&skin=http%3A%2F%2Fkanaalz.knack.be%2Fstatic%2Fthemis%2Fscripts%2Fgalleria%2Froularta%2Fskins%2Fslim%2Fslim.zip&streamer=rtmpt%3A%2F%2Frtsp.roularta.be%2Fptl-rtsp-roularta%2F

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content