Facebook maakt het terugvinden van uw oude posts makkelijker

© Reuters

Facebook heeft een verbetering van zijn interne zoekmotor Graph Search bekendgemaakt, zij het voorlopig enkel voor de VS. Volgens het sociale netwerk zullen gebruikers nu ‘makkelijker content die in het verleden gepost werd, kunnen terugvinden’.

Begin 2013 heeft Facebook Graph Search gelanceerd. In tegenstelling tot een klassieke zoekmotor zoals die van Google, doorzoekt de tool niet het volledige internet, maar enkel het sociale netwerk.

In het begin bleven de zoekcapaciteiten echter nog beperkt tot bijvoorbeeld ‘vrienden die in New York leven’ terugvinden, maar de beloofde ‘geleidelijke uitbreiding’ van de tool is er nu.

‘Jullie vinden het belangrijk om publicaties uit het verleden terug te kunnen vinden. Dat is nu mogelijk’, meldt Facebook op zijn officiële blog. ‘Met een snelle opzoeking, kan je een leuke video van je diploma-uitreiking herbekijken, een krantenartikel opnieuw lezen of trouwfoto’s van vrienden terug opzoeken’.

De updates zullen deze week doorgevoerd worden op de desktopcomputers en iPhones van de Amerikaanse Facebookgebruikers. De rest van de wereld volgt ietsje later.

Uit privacy-overwegingen kan je bij Graph Search wel enkel content of publicaties terugvinden van vrienden die bereid zijn hun informatie te delen. (Belga/MI/CB)

Partner Content