Facebook neemt nieuwe maatregelen tegen cyberpesten

© Reuters
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Pesten via sociale media neemt almaar toe in de VS. Daarom wil Facebook tieners, ouders en leerkrachten via speciale nieuwe features de strijd helpen aanbinden tegen cyberpesten.

Facebook plant een reeks nieuwe maatregelen die cyberpesten moeten tegengaan.

Zo komt er een nieuwe functie waarmee bedreigingen, kwetsende berichten en beschamende foto’s gesignaleerd kunnen worden (het is niet zo duidelijk in welke mate deze nieuwe feature verschilt van de huidige), en zou het eenvoudiger moeten worden voor gepeste om volwassenen te contacteren. Die volwassenen, ouders of leerkrachten, krijgen op hun beurt nieuwe mogelijkheden om de gedupeerden te helpen.

Geen warm onthaal

De plannen van Facebook worden echter niet zo warm onthaald. Criticasters menen dat de maatregelen niet veel meer zijn dan richtlijnen voor ouders en leerkrachten.

Geen maatregelen voor Instagram

Bovendien worden ze enkel toegepast op Facebook en niet op Instagram, het sociale netwerk voor foto’s en video’s dat eveneens in het bezit is van Zuckerberg en co. Ook dat valt niet in goede aarde bij vele ouders, onderwijzers en politiediensten in de VS, die denken dat cyberpesten mogelijk een groter probleem is op Instagram dan op Facebook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content