Facebook ontmaskert tafelschuimers

Met z’n vijven rijkelijk dineren, en vervolgens opstappen zonder te betalen? Dat was buiten Facebook gerekend!

Met z’n vijven rijkelijk dineren, en vervolgens opstappen zonder te betalen? Dat was buiten Facebook gerekend!

Peter Leary, eigenaar van het restaurant Seagrass in het Australische Melbourne, zag de financiële afloop maar somber in toen vijf gasten na een sigaretje – buiten – niet meer terugkeerden naar hun tafel. Want wat hadden de tafelschuimers zoal verorberd? Een rijkelijk menu inclusief oesters en dure specialiteiten, overgoten met enkele van ’s mans duurste wijnen.

Maar toen kreeg Leary een geniale inval. Hij herinnerde zich dat een van de vijf gasten vragen stelde over een voormalige medewerkster. Aan persbureau Reuters vertelde Leary dat hij meteen de vrouw opbelde, die prompt suggereerde om door haar lijst van Facebook-contacten te lopen. Hij kroop achter zijn computer kroop, en – tada – daar stond al gauw het gezicht van een van de ‘eetpiraten’, mét een mooie verwijzing naar het diner erbij.

De man bleek bovendien te werken in een nabijgelegen restaurant. Leary belde de manager, waarna de vijf alsnog opdaagden om hun rekening te vereffenen, naar verluidt met een flinke fooi. Tafelschuimers zijn bij deze gewaarschuwd: sociale netwerksites doen u geen goed.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content