Facebook op een gewone gsm: het kan

© Reuters

In landen als India heeft niet iedereen toegang tot een betaalbare en vlot bereikbare internetverbinding. U2opia Mobile uit Singapore heeft daar iets op gevonden.

Facebook checken op uw smartphone: voor ons is het de normaalste zaak geworden. In landen als India heeft echter niet iedereen toegang tot een betaalbare en vlot bereikbare internetverbinding. U2opia Mobile uit Singapore heeft daar iets op gevonden. Met de applicatie Fonetwish kunnen consumenten Facebook bezoeken vanop een gewone gsm.

Fonetwish maakt gebruik van de USSD-technologie (Unstructured Supplementary Service Data). Die technologie wordt door telecomoperatoren gebruikt om gsm-gebruikers te verbinden met telecomservers. U kent het onder meer van de codes die worden voorafgegaan van een sterretje en gevolgd door een hekje, bijvoorbeeld om uw resterende belwaarde op te vragen.

Overal

Het voordeel van USSD is dat de service overal beschikbaar is. Met de Fonetwish-app kunnen dus ook mensen met een basistoestel en zonder data-abonnement Facebook bezoeken.

Eens geregistreerd, stelt de app gebruikers in staat om via het USSD-menu hun tijdlijn, statusupdates en likes en reacties op posts te checken alsook zelfs updates te plaatsen en te chatten via Facebook Messenger.

‘Dit is een 1G-oplossing die werkt in een 3G-wereld,’ zegt de Indiër Sumesh Menon, medeoprichter en CEO van U2opia Mobile, aan The Times of India. ‘Een betaalbare en betrouwbare internetverbinding is zeldzaam in landen als India. Zelfs al hebben mensen smartphones die een dataverbinding ondersteunen, dan nog hebben ze vaak geen toegang tot een 3G-netwerk of ze kunnen het niet betalen. Voor hen is Fonetwish een alternatief.’

Verwacht wordt dat India volgend jaar de Verenigde Staten zal inhalen als de op een na grootste ‘internetbevolking’ van de wereld, met meer dan 240 miljoen internetgebruikers. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content