Facebook pleit vermeende dief vrij

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Een jongeman heeft fluitend de gevangenis in New York kunnen verlaten nadat hij door Facebook onschuldig was verklaard.

Een jongeman heeft fluitend de gevangenis in New York kunnen verlaten nadat hij door Facebook onschuldig was verklaard.

Bleek dat de 19-jarige Rodney Bradford immers een bericht op de sociale-netwerksite had geplaatst op het exacte moment van de misdaad waarvan hij werd verrdacht – een gewapende roof op twee mannen op 17 oktober in Brooklyn.

Volgens de krant New York Post zat Bradford uiteindelijk twaalf dagen achter de tralies op Rikers Island voordat de politie tot de vaststelling kwam dat iemand niet tegelijk -bericht en overval scheelden één minuut- op Facebook kan zitten én op straat medemensen beroven.

Bradford was onder andere verdacht wegens zijn verleden als dief. Object van Bradfords Facebookbericht was zijn zwangere vriendinnetje. Het bericht was verstuurd vanop de computer in de ouderlijke woning. Professor in de rechten Joseph A. Pollini aan de unief van New York vindt dat verdachte niet zo snel vrijgelaten had mogen worden. “Een naam en een wachtwoord volstaan om iemand een profiel op Facebook aan te meten”, argumenteerde de prof in de New York Times. “Het is bij mijn weten de eerste keer dat een bericht op Facebook als (valabel) alibi wordt gebruikt”

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content