Facebook stelt waarschuwingen in tegen ongepaste inhoud

© Reuters

Volgens een woordvoerder is Facebook waarschuwingsboodschappen en filters aan het instellen tegen ongepaste inhoud die gebruikers downloaden en delen met hun vrienden.

De firewall is bedoeld om minderjarige gebruikers te beschermen. De sociale mediagigant wil vermijden dat jongeren choquerende of kwetsende video’s die op hun tijdlijn verschijnen, kunnen bekijken. Facebook aanvaardt inschrijvingen van jongeren vanaf 13 jaar.

‘Als mensen iets delen op Facebook, verwachten we van hen dat ze dat op een verantwoordelijke manier doen, onder meer door na te denken over welke doelgroep hun publicaties zal kunnen zien’, verklaarde een woordvoerder van het sociale netwerk aan AFP. ‘Als gebruikers ongepaste inhoud melden kunnen we beslissen een waarschuwingsboodschap aan het adres van volwassenen te geven en kunnen we jonge gebruikers ervan weerhouden die inhoud te zien’, aldus nog de woordvoerder.

Facebook begon met die boodschappen en filters in november 2014, na de invoering van een systeem waarmee video’s automatisch opstarten op de tijdlijnen van de leden. Gebruikers zijn verplicht op het waarschuwingsbericht te klikken om bijvoorbeeld omstreden video’s te bekijken. Die beschermingsmaatregel werd ook goedgekeurd door de bestuurders van Facebook. De waarschuwingsberichten verschijnen echter niet op de Youtubefilmpjes die op het sociale netwerk gedeeld worden. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content