‘Facebook-telefoon’ van HTC op komst?

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

‘Come See Our Home On Android’, luidt de uitnodiging voor een evenement van Facebook op 4 april. Dit doet de geruchten omtrent een Facebook-smartphone andermaal oplaaien.

Volgens de geruchten gaat het om een nieuwe smartphone van HTC, die draait op een door Facebook gepersonaliseerd Android-besturingssysteem. Dat betekent volgens technologiesite TechCrunch dat het OS gebaseerd is op Android, maar dat daarbovenop een ‘applicatielaagje’ zit met alle functionaliteiten van Facebook. Onder de noemer ‘Facebook Home’ zou vooral het beginscherm (of homescreen) aangepast zijn.

De HTC-telefoon zelf dan. Die zou een scherm van 4,3 inch met een resolutie van 1.280 bij 720 pixels meekrijgen, alsook een dualcore-processor van Qualcomm met een kloksnelheid van 1,5 GHz, een camera van 5 megapixels achteraan en één van 1,6 megapixels vooraan, een RAM-geheugen van 1 GB en een opslagruimte van 16 GB (uitbreidbaar met micro-SD-kaartje).

Ook eerdere HTC-modellen, zoals de Chacha en Salsa, werden afgestempeld als Facebook-telefoons, maar die hadden eigenlijk niet veel meer dan een knopje om informatie rechtstreeks via Facebook te sharen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content