Facebook test eigen digitale assistent ‘M’

© Belga
Wim Kopinga Freelance journalist

Facebook is in de VS een test gestart met ‘M’: een slimme assistent die de strijd moet aangaan met andere digitale assistenten zoals Siri, Google Now en Cortana.

Dat valt af te leiden uit een interview in Wired met David Marcus, die bij Facebook is belast met de ontwikkeling van de sprekende en luisterende digitale assistent ‘M’.

Volgens Marcus zijn de eerste praktijkproeven inmiddels gestart in de omgeving van San Francisco. Belangstellenden kunnen zich daar zelf aanmelden voor de experimentele versie van de service. Over de verdere uitrol wordt nog niets gemeld.

M zal werken via berichtendienst Messenger en zal in tegenstelling tot de concurrenten niet met spraakcommando’s werken. De gebruiker moet met M chatten. De assistent zal zich voornamelijk richten op commerciële toepassingen als online winkelen of het zoeken van een goed restaurant.

Vooralsnog zal Facebook de big data die het bedrijf verzameld heeft van zijn gebruikers nog niet inzetten om M slimmer te maken. Op termijn zou dit wel het geval kunnen zijn, zegt Marcus. ‘Maar dan wel met toestemming van de gebruiker.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content