Facebook test eigen zoekmachine

© Belga

Facebook is een nieuwe versie van zijn mobiele app aan het testen waarin een zoekmachine is ingebouwd. Daarmee kunnen links van buiten het sociale netwerk gevonden worden.

Op dit moment is het delen van artikels op Facebook nogal omslachtig: het kan enkel via een op een website ingebouwde knop, of door een link handmatig te kopiëren uit de browser en die vervolgens in een status-update te plakken.

In de vernieuwde app zou dat eenvoudiger worden door de toevoeging van een knop bij het maken van een bericht, die ‘Add a link’ (‘voeg een link toe’) zou gaan heten.

Door hierin trefwoorden in te voeren, verschijnen er suggesties voor nieuwsartikels buiten Facebook, weliswaar van sites waarvan gebruikers eerder al links hebben gedeeld via het sociale netwerk.

Kleine pilot

Een kleine groep Amerikaanse gebruikers van Facebook op iOS-toestellen is deze zoekfunctie momenteel aan het uittesten, zo heeft een woordvoerder van de sociale netwerksite bevestigd aan de Wall Street Journal.

De pilot is een van de vele stappen die Facebook onderneemt om een sterkere positie te verwerven bij het aanbieden van nieuwsberichten. Het bedrijf stelt ook uitgevers en media in staat om volledige artikels leesbaar te maken en video’s aan te bieden op het sociale netwerk.

Facebook-topman Mark Zuckerberg zei onlangs nog dat het ontwikkelen van betere manieren om te zoeken binnen Facebook prioritair is. Het bedrijf hoopt zo toegang te krijgen tot relevante data waarover Google misschien niet beschikt, zoals de interesses en gewoontes van haar gebruikers. Bovendien hoopt het zijn gebruikers zo langer op het platform te kunnen houden.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content