Facebook test LinkedIn-achtige ‘profile tags’ die beschrijven wie je bent en wat je doet

© Reuters
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Facebook is aan het experimenteren met ‘profile tags’, woorden of frasen die jij of je vrienden aan je profiel kunnen toevoegen om je persoonlijke kenmerken of talenten te beschrijven – vergelijkbaar met de labels op LinkedIn. Dat bevestigde het sociale netwerk aan technologiesite The Verge.

Profile tags – bijvoorbeeld: ‘levensgenieter’, ‘designer’, ‘foodie’ – zijn volgens Facebook “een creatieve tool waarmee jij of je vrienden tags kunnen toevoegen aan je profiel.” Die tags zijn “dingen (woorden, frasen of zelfs emoji’s, nvdr.) die beschrijven wie jij bent of waar je mee bezig bent.” Een beetje zoals de labels op LinkedIn, die in de eerste plaats aangeven over welke professionele vaardigheden gebruikers beschikken.

Straks zal je jezelf dus profile tags kunnen toebedelen op Facebook, maar ook vrienden kunnen dit voor jou doen. De tags van anderen moeten eerst door jou goedgekeurd worden alvorens ze op je profiel verschijnen. Wijs je ze af of negeer je ze, dan worden ze nooit zichtbaar voor je netwerk. Vrienden kunnen de tags op jouw profiel liken, waarna ze hoger gerangschikt worden in het lijstje van beschrijvingen.

De profile tag-functie – die is voortgekomen uit een interne hackathon bij Facebook – wordt momenteel enkel uitgetest in Nieuw-Zeeland, meldt de sociale netwerksite. Of en wanneer ze over het hele netwerk uitgerold wordt, is nog niet bekend.

Facebook test LinkedIn-achtige 'profile tags' die beschrijven wie je bent en wat je doet
© The Next Web

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content