Facebook test wifi-zoekfunctie (met addertje onder het gras)

© Reuters

Facebook lijkt een nieuwe functie uit te testen die gebruikers de mogelijkheid geeft om naar wifi-netwerken in de buurt te zoeken

Volgens The Next Web maakt Facebook gebruik van de informatie die wordt opgegeven via Pages. Pages is een onderdeel van Facebook waar bijvoorbeeld bedrijven met een eigen Facebook-pagina hun openingstijden of voorzieningen kunnen invoeren. Het lijkt erop dat de informatie die is opgegeven over de beschikbaarheid van wifi nu wordt gebruikt voor de wifi-zoekfunctie.

Deze toevoeging lijkt handig voor mensen die gebruikmaken van Facebook Live. Het streamen van video vraagt veel van je internetverbinding en die is nog niet overal in orde. Door gebruik te maken van wifi wordt dit een stuk stabieler.

Addertje onder het gras

Vooralsnog lijkt de functie alleen beschikbaar te zijn op de iOS-app van Facebook. Er zit wel een addertje onder het gras: voor het zoeken naar wifi wordt ook de locatiegeschiedenis ingeschakeld. Facebook bewaart dan de exacte locaties waar je bent geweest en het sociale netwerk wil zoveel mogelijk van je weten om advertenties gerichter te kunnen verkopen.

(ANP/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content