Facebook verplicht gebruikers te chatten via Messenger-app

© Reuters
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Binnen twee weken zullen Europese iOS- en Android-gebruikers niet meer kunnen chatten binnenin de Facebook-app, maar enkel nog via de externe Messenger-applicatie.

Het is al langer bekend dat Facebook van plan is een imperium van mobiele apps op te tuigen. Dat wordt nu kracht bijgezet door de definitieve vervanging van de chatfunctie in de Facebook-app door de aparte Messenger-toepassing.

In sommige Europese landen heeft Facebook zijn iOS- en Android-gebruikers via notificaties laten weten dat ze binnen twee weken niet meer in staat zullen zijn via de Facebook-app te chatten, maar dat ze zich hiervoor naar de Messenger-app zullen moeten bewegen.

Deze verandering zal in de nabije toekomst in elk land van kracht worden, zo bevestigde een Facebook-woordvoerder aan technologiesite The Verge.

Al zijn er uitzonderingen op de regel: Android-gebruikers met een ‘lower-end’ toestel worden niet verplicht om Messenger te downloaden, bezitters van een Windows-telefoon -of tablet zullen gewoon binnenin de Facebook-app kunnen blijven chatten en ook in de recentelijk gelanceerde nieuws-app Paper zal de messaging-functie blijven bestaan.

Veel gebruikers zullen zich de vraag stellen of twee apps in plaats van één wel bevorderlijk is voor het gebruiksgemak. Mogelijk wel, want het is aannemelijk dat de Facebook-app zonder de chatfunctie minder zwaar wordt, en dat er meer functies toegevoegd zullen worden aan de Messenger-app. “Eens het hele proces afgerond is, verwachten we dat de ‘core apps’ sneller zullen worden”, besluit de woordvoerder van de sociale netwerksite.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content