‘Facebook voor babysitters’ van start in België

© Yoopies.be
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Het sociale platform Yoopies.be helpt ouders bij hun zoektocht naar een babysit of onthaalouder. Ze kunnen een oppas selecteren op basis van criteria als locatie, beschikbaarheid en tarief, en op basis van aanbevelingen van hun Facebook-vrienden.

Het gratis internetplatform voor ouders en babysitters Yoopies is al enige tijd beschikbaar in onder meer Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk, en heeft nu ook zijn deuren geopend in België.

Yoopies.be – een initiatief van Benjamin Suchar en Jessica Cymerman, een moeder van drie kinderen – profileert zich als een soort Facebook voor babysitters. Op dit moment bestaat de Belgische databank uit zo’n 1.000 babysitters. Daaruit kunnen ouders de meest geschikte oppas voor hun kinderen uitkiezen, en dit op basis van criteria als locatie, beschikbaarheid, tarief, ervaring en diploma. Ouders krijgen directe toegang tot de contactgegevens van de babysitters.

Door hun Facebook-account aan hun Yoopies-profiel te koppelen, kunnen de ouders bovendien aanbevelingen krijgen van andere ouders uit hun eigen online vriendenkring.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content